vineri, 11 martie 2011

Omul care a dat în judecată McDonald’s pentru că s-a îngrășat și ..... a câștigat

O mulțime de oameni cred că, din cauza fast food-urilor și în principal din cauza McDonald’s se îngrașă. Există însa un tip din Brazilia care a făcut ceva mai mult, a dat în judecată restaurantul. Iată povestea bizară a acestui om care s-a judecat cu McDonald’s pentru că a ajuns obez.



Un fost manager ce a deținut franciza McDonald’s din Porto Allegre, Brazilia, a dat în judecată lanțul de fast food-uri McDonald’s deoarece a luat în greutate peste 30 kg în timp ce a lucrat la ei. McDonald’s trebuie să-i plătească acum despagubiri de 17500 $ după ce tribunalul a decis în favoarea reclamantului.

Omul de 32 de ani, a reclamat politica companiei de prelevare a probelor alimentare obligatoriiț,fapt ce l-a făcut să ia în greutate de la 70 kg la 105 kg în perioada în care a lucrat la restaurantul din sudul Braziliei. Omul a declarat că s-a simțit forțat să guste din toate meniurile pentru a se asigura de calitatea produselor, deoarece la McDonald’s se știe că se angajează persoane pentru a intra ca și clienti în scopul de a mânca și a evalua calitatea produselor.

De asemenea, el a dat vina pe mesele gratuite constând în burgeri, cartofi prajiți și înghețată, care au contribuit la creșterea lui în greutate în timpul ocupării locului de muncă. Judecătorul Joao Filho i-a dat dreptate fostului angajat și, astfel, lanțul de restaurante McDonald’s a fost forțat să plătească despăgubirea de 17500 dolari.