duminică, 16 ianuarie 2011

10 POVEȘTI AMUZANTE CU HOȚI

1. Cu pantofii la vedere!

Charles Taylor din Wichita, Kansas, a fost arestat după ce a jefuit un magazin din care a furat o pereche de bocanci maro mărimea 43 în valoare de 69 dolari la data de 18 decembrie 1996. La procesul său, trei luni mai târziu, Taylor își odihnea arogant picioarele pe masa de apărare din tribunal. Purta o pereche de bocanci maro, mărimea 43. Judecătorul, James Fleetwood, la început sceptic, s-a aplecat să se uite. “Desigur, nimeni nu ar fi atât de prost încât sa poarte încălțările furate la procesul său”, a crezut acesta. Totuși, s-a dovedit însa ca cineva chiar a fost atât de prost. Taylor a fost condamnat pentru jaf agravat si trimis la închisoare.

2. La timpul și locul nepotrivit

În data de 29 noiembrie 1978, David Goodhall si două femei complice au intrat într-un magazin pentru casă și gradină din Barnsley, South Yorkshire, încercând să fure din acesta. După ce au băgat in genți câteva seturi de perdele, hoții au încercat să plece, dar pe ieșiri diferite. Au fost opriți și reținuți imediat de paza magazinului. Ce nu știau ei era că, în acel magazin, la acel moment, era găzduită o convenție de paznici ai magazinelor.

3. Cec fără acoperire

Charles A. Meriweather, un tânăr de optsprezece ani, a intrat prin efracție o intr-o casă din nord-vestul orașului Baltimore, in noaptea de 22-23 Noiembrie 1978, a violat femeia care locuia acolo, si apoi a jefuit casa. Când a descoperit că femeia avea doar $11,50 in bani lichizi, a întrebat-o: “Tu cum îți plătești facturile?” Aceasta a răspuns “Cu cecuri”, iar tânărul i-a spus să scrie un cec pentru $30. Apoi s-a răzgândit si a mărit suma la $50. “Pe numele cui să fie?” A întrebat femeia, o funcționară în vârsta de 34 ani. “Charles A. Meriweather”, a declarat tânărul, adăugând: “Ar fi bine să aibă acoperire, sau mă voi întoarce.” Meriweather a fost arestat câteva ore mai târziu.

4. Păstrează restul!

În 1977, un hoț din Southampton, Anglia, a venit cu o metodă inteligentă de a jefui casa de marcat a unui supermarket local. După ce și-a umplut coșul cu alimente, s-a apropiat de casa de marcat și a pus o bancnota de £10 pe tejghea. Casierul a luat bancnota și a deschis casa de marcat, moment în care hoțul a smuls conținutul cutiei și a fugit. S-a dovedit a fi o afacere proastă pentru hoț, deoarece casa conținea numai £4.37, el ajungând sa piardă £5.63.

5. Jaful bine… sudat

În noaptea de 23-24 August 1980, o banda de hoți bine organizata și-au început raidul asupra safe-ului din biroul centrului de Leisure din Chichester, Sussex, furând o barcă cu motor. Utilizând schiuri de apă pentru a traversa lacul, și-au luat echipamentul și au pedalat pana la birou. Cu toate acestea, ceea ce ei au crezut că sunt unelte de tăiere s-au dovedit a fi unelte de sudare, așa că au reușit în scurt timp să sigileze complet safe-ul. În dimineaţa următoare personalului biroului i-a trebuit o oră de lucru cu ciocanul si cu dalta pentru a-l redeschide.

6. Cine a fost ca omul mascat?

Clive Bunyan a intrat intr-un magazin din Cayton, Anglia, și a forțat vânzătoarea să-i dea 157 de lire sterline din casă, apoi a fugit cu motocicleta. Pentru a-și ascunde identitatea, Bunyan a purtat casca de motocicleta ca pe o masca. Jaful a fost un succes, cu excepția unui singur detaliu: hoțul a uitat că pe casca scria, cu litere mari de 2,5 cm, “Clive Bunyan – Șofer”. Bunyan a fost arestat si obligat sa plătească pentru infracțiunea săvârșita executând 200 de ore de munca in folosul comunității.

7. Cel mai prost avocat

Marhshall George Cummings Jr., un tânăr de 25 de ani din Tulsa, Oklahoma a fost acuzat de jaf pentru un furt săvârșit la un centru comercial pe 14 octombrie 1976. În timpul procesului ce a avut loc in ianuarie anul următor, Cummings a ales sa fie propriul avocat. În timp ce interoga victima, Cummings a întrebat-o: “Ești sigura că te-ai uitat bine la fata mea atunci când ți-am furat geanta?”. Mai târziu Cummings a decis să-si cedeze apărarea unui avocat, dar a fost prea târziu. Tânărul a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

8. Gură-spartă

În 1985 Dennis Newton se afla in timpul judecații pentru un jaf armat săvârșit in Oklahoma, când Larry Jones, procurorul-adjunct i-a cerut unuia dintre martori, supraveghetorul magazinului care fusese jefuit, să-l identifice pe tâlhar. Când acesta a arătat către pârât, Newton a sărit in picioare, l-a acuzat pe martor că minte, si a zis, “Ar fi trebuit sa-ți zbor creierii!” După un moment de uimire mută, el a adăugat, “Daca aș fi fost eu cel care s-a aflat acolo”. Juriul l-a condamnat pe Newton la 30 de ani în închisoare.

 9. Gardul greșit

Stephen Lee și încă doi tovarăși minori au încercat să spargă un camion parcat in Larkspur, California, în noaptea de 27 septembrie 1989, însa proprietarul i-a prins în flagrant, i-a urmărit, și a semnalat o mașina de politie. Lee și unul dintre prieteni au urcat un gard și au fugit. Curând, și-au dat seama că au ales gardul greșit – acesta înconjura închisoarea din San Quentin. Suspecții au fost reținuți pentru investigări asupra furtului auto și violarea proprietății de stat, cu toate că nu a fost făcuta plângere niciodată. “Niciodată nu ni s-a mai întâmplat ceva asemănător aici.”, a declarat locotenentul Cal White. “De obicei oamenii nu intra prin efracție in închisoare.”

10. S-a împușcat singur in picior

În Februarie 2004, Carlos Henrique Auad din Petrópolis, Brazilia, a spart un bar din apropierea domiciliului său și a furat un televizor. Câteva seri mai târziu, Auad a încercat să intre in același bar prin acoperiș. De data aceasta, având cu sine un pistol, a alunecat, a căzut și s-a împușcat singur în piciorul drept. Auad s-a dus direct acasă, fără să observe că a lăsat în urmă o dâră de sânge care ducea fix la ușa lui. A fost arestat de către poliție, care a găsit televizorul în casa sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu